Trello

Om de online community vorm te geven hebben we gebruik gemaakt van Trello: een online co-creatie tool om projecten te organiseren. 

De online community bestaat uit 3 ruimtes: Expo, Expi en Expa. De ruimtes zijn voor iedereen zichtbaar, wie zelf wil posten of reageren moet wel een Trello account hebben. Vraag lidmaatschap aan om toegevoegd te worden aan Expo, Expi en Expa!

'Organisations' en 'boards'

In Trello wordt er gewerkt met organisations en boards. Organisaties kunnen in Trello een organisatie profiel aanmaken, en vervolgens binnen hun organisatie één of meerdere boards creëren. De organisatie DuWobo heeft drie boards: Expo, Expi en Expa.

Voor elk van zijn boards kan de organisatie de visibiliteit bepalen. Er zijn drie mogelijkheden: een board is enkel zichtbaar voor de leden van de organisatie die specifiek aan het board werden toegevoegd (private), een board is zichtbaar voor alle leden die lid zijn van de organisatie (organisation) of een board is zichtbaar voor iedereen, ook niet-trello leden (public). In het laatste geval kan iedereen het board zien, maar kunnen enkele effectieve leden van de organisatie reageren of editten. 

Binnen de DuWoBo Online Community zijn zowel Expo, Expi als Expa public boards. 

 

'Lists' en 'cards'

In Trello bestaat elk board uit lists, en bestaan lists uit cards. Cards hebben een voor- en achterkant. Wanneer u op een kaartje klikt komt u op de achterkant terecht: hier kan u verschillende acties uitvoeren:

  • tekst toevoegen
  • afbeeldingen toevoegen
  • labels toevoegen
  • uzelf of andere leden toevoegen
  • een reactie plaatsen
  • ‘voten’

Binnen Expo en Expi worden de lists georganiseerd aan de hand van de 10 prioritaire thema’s van DuWoBo:

  1. duurzame wijken
  2. nieuwe woonvormen
  3. inbreiding
  4. herbestemming
  5. collectieve renovatie
  6. aanpasbaar bouwen
  7. organisatie van het bouwproces
  8. publieke en tertiaire gebouwen
  9. sociale huisvesting
  10. financiering

De projecten die in Expo getoond worden, kunnen ofwel ingevuld aan de hand van een template (zie www.duwobo.com/projectfiche), ofwel rechtstreeks op een card. In Expi en Expa maken we geen gebruik van templates.

Op de hoogte blijven van activiteiten in Expo, Expi en Expa

Wie op de hoogte wilt blijven van bepaalde cards, lists of boards, kan zich hiervoor subscriben. Wanneer u dit gedaan heeft krijgt u een melding in uw mailbox wanneer er een actie of verandering is geweest.

Profiel aanmaken

Zodra u uw lidmaatschap heeft aangevraagd (zie www.duwobo.com/lid-worden), voegt de community manager u toe aan de drie boards Expo, Expi en Expa van DuWoBo. Er rest u dan enkel nog om een profiel aan te maken in Trello. Een profiel bestaat uit 4 elementen: naam, usernaam (@username), een korte beschrijving en een afbeelding, zie onderstaand voorbeeld.

 

Meer informatie over Trello via www.trello.com