Terugblik op coachingstraject CORE

  © CORE

© CORE

Een team van innoverende ingenieurs die projecten rond efficiënt en duurzaam energiegebruik ontwikkelen en ondersteunen tot hun realisatie, dat is CORE. Vorig jaar volgden ze in kader van de online community een duwobo coachingstraject. Wij namen contact op met hen op, en ook met hun coach, om terug te blikken op het voorbije traject.

Eind maart 2016 ging CORE van start met een traject dat doorheen de eerste sessies zou evolueren van een meer holistische benadering naar een eerder operationele benadering. De kernvraag waarmee het team zat: zijn we met de juiste dingen bezig? 

Samen met onze coach zijn we teruggegaan naar de basis van onze werking en hebben we stelselmatig concepten en begrippen zoals bijvoorbeeld projectfiches, RAM matrix en Gantt charts binnengebracht om een structurele werking te bekomen.
— Bart Couwenbergh (CORE)

Bart Couwenbergh is vandaag verantwoordelijk voor de coördinatie van CORE. De coachingssessies hebben hem en zijn team erg geholpen bij het op punt stellen van de interne structuur en werking. Bart licht toe: “CORE is een jonge coöperatieve waarin studenten een periode van 2 jaar kunnen werken. Het was voor ons belangrijk om de interne werking onder de loep te nemen en de gehele structuur op punt te stellen, met oog op de tweejaarlijkse overdracht. Samen met onze coach zijn we teruggegaan naar de basis van onze werking en hebben we stelselmatig concepten en begrippen zoals bijvoorbeeld projectfiches, RAM matrix en Gantt charts binnengebracht om een structurele werking te bekomen.” Bart vond het een nuttige en productieve samenwerking. Hij is aangenaam verrast door wat modellen zoals de RAM matrix kunnen betekenen, de conclusies die je eruit kan trekken en wat je ermee kan doen. De tools worden onder meer aangewend om verantwoording af te leggen aan de raad van bestuur.

Ook coach Marc De Mey blikt tevreden terug: “Terwijl het team voordien het idee had dat ze veel aan het doen waren maar niet wisten of ze met de juiste zaken bezig waren, heb ze doorheen de coaching vertrouwen gekregen dat ze met de juiste zaken bezig zijn en voelen ze zich hierin ook zelfzekerder. Ook de afsluitende commentaren vanuit de raad van bestuur waren positief. De raad zag dat het team duidelijk hun organisatie in handen heeft genomen en aan het aansturen is.”

Marc geeft ook aan als coach veel geleerd te hebben uit de erg specifieke situatie waarin CORE gerund wordt. CORE wordt gerund door studenten, als deel van hun curriculum. Studenten zijn maximum 2 jaar betrokken bij CORE waardoor de organisatie zich om de twee jaar volledig vernieuwt. “Hierdoor wordt de druk om zaken goed te documenteren verhoogd”, aldus Marc.

Meer info over CORE en hun activiteiten: www.thinkcore.be