Back to All Events

Coop Tour Duitsland


  • Coopburo Duitsland (map)

Graag nodigen we u uit voor een Coop Tour naar drie energiecoöperaties in Duitsland op 17 en 18 maart o.l.v. Coopburo. Een boeiend tweedaags programma dompelt je helemaal onder in de coöperatieve sfeer, brengt je bij Coop-experten uit het buitenland, levert je nieuwe inzichten en nieuwe contacten uit binnen- en buitenland.

In 2050 moet duurzame energie voorzien in minimaal 60% van de totale energiebehoefte van Duitsland. Met een groei van 75 naar 850 energiecoöperaties op tien jaar tijd is Duitsland goed op weg! Laat je inspireren door dit succesverhaal.

Ga mee met Coopburo op 17 en 18 maart en ontdek drie duurzame energiedorpscoöperaties die verschillende energiebronnen gebruiken. Deze coöperaties vertellen ons over hun ontstaansgeschiedenis en huidige missie, visie en strategie. Wie zijn hun leden en op welke dienstverlening doen ze een beroep? Hoe engageren die leden zich, zowel financieel als in de werking? Wat zijn de succesfactoren en valkuilen?

Voor wie? Deze Coop Tour is voor mensen die actief zijn in een coöperatie of inspiratie willen opdoen over dit ondernemingsmodel. Deze bezoeken zijn ook interessant op technisch vlak en vanuit het oogpunt van wijkontwikkeling.

Wanneer? Vertrek op donderdag 17 maart (7 uur) en terug op vrijdag 18 maart 2016 (+/- 19 uur).

Inschrijven kan tot 29 februari 2016 via de kalender op www.coopburo.be.

Deelnameprijs: 310 euro. Dit omvat: de busreis, maaltijden, overnachting, bezoeken en omkadering. Het aantal plaatsen is beperkt tot 24 personen, dus schrijf u spoedig in indien u interesse heeft.

Kan u deze uitnodiging kenbaar maken aan uw leden, collega’s en/of andere geïnteresseerden a.u.b.?

Met coöperatieve groeten.